Poëzieavond nieuw gedicht ‘Bibliofiel’

Mustafa Kör schreef het nieuwe gedicht ‘Bibliofiel’. In zijn gedicht breekt hij een lans voor de rol van bibliotheken in ons land. Het gedicht, dat hij schreef voor zijn lokale bibliotheek in Wilsele, zal ter ere van de Poëzieweek geschonken worden door Mustafa Kör, Poëziecentrum en Stad Leuven aan alle Belgische bibliotheken.

Poëzieavond met Mustafa Kör

Tijdens deze poëzieavond stelt Mustafa Kör het gedicht ‘Bibliofiel’ voor en leest hij voor uit zijn ander werk. Barbara De Munnynck van This Is How We Read, het vierkoppige literair collectief achter de gelijknamige blog, zal Mustafa ook interviewen.

  • Donderdag 25 januari 2024 om 20u
  • De Bib Leuven Wilsele (Aarschotsesteenweg 159, 3012 Leuven)
  • Bestel hier je tickets

Vanaf 25 januari 2024 lees je hier het gedicht ‘Bibliofiel’.

In het gedicht gebruikt de dichter de metafoor van een ‘oerknal die zich voltrekt’ en refereert zo aan wat literatuur ons kan brengen. Literatuur, in de vorm van poëzie, verhalen, informatie of welke vorm dan ook brengt ons als mensen ‘bladgoud’ en ‘inzicht’. Op die manier breekt Mustafa Kör een lans voor bibliotheken waar literatuur, verlangen en inzicht gehuisvest zijn en bouwt hij mee aan een maatschappelijk draagvlak voor de kracht, de impact en het potentieel van bibliotheken.

Mustafa Kör, De Bib Leuven en Poëziecentrum zullen gedicht ‘Bibliofiel’ ook schenken aan alle Belgische bibliotheken zodat de ode in elke bib een thuis vindt. Elke bib zal een uniek genummerde en gesigneerde print van het gedicht ontvangen.