Adopteer je stad met een gedicht

Op 21 maart, Wereldpoëziedag, nodigt onze Dichter des Vaderlands Els Moors alle dichters over de hele wereld uit om de mooiste odes over hun stad te schrijven en open te stellen voor publiek. In tijden van gentrificatie, massatoerisme en wereldwijde migratie gaan wij hongerig op zoek naar eenzame flaneurs en notoire verdwalers die het mysterieuze hart van hun stad bloot willen leggen. Ben jij nog steeds verliefd op de stad waar je werd geboren? Heb je – voortgedreven door de liefde of noodgedwongen – huis en kerktoren moeten verlaten? Adopteer jouw stad aan de hand van een stedelijk loflied en schrijf mee aan de meest exotische Lonely Planet van het moment: The adopted cities

 

Wil je bijdragen tot deze bijzondere wereldwijde anthologie en anderen motiveren hetzelfde te doen?  Sluit je aan bij deze actie in enkele stappen:

 

  1. Publiceer je gedicht op onze pagina vanaf 21 maart 2018: www.adoptedcities.be
  2. Post je gedicht op al je (sociale) media en spoor je stadsgenoten aan om een stad te adopteren met een gedicht en zo deel te nemen aan de actie. Iedereen mag zijn stadsgedicht delen op onze website. Op Facebook voeg je #adoptedcities toe aan je berichten. Op die manier kunnen wij jouw posts volgen en delen.
  3. Geniet van een toegankelijke en interactieve online anthologie, een speelse manier om mensen aan te sporen poëzie te lezen en te schrijven!

 

Lees het gedicht van Els Moors, Dichter des Vaderlands van België, hier. Lees het stadsgedicht van haar voorganger en ambassadeur Laurence Vielle hier.

We zouden het enorm fijn vinden als mensen van over de hele wereld even de tijd zouden nemen om na te denken over poëzie (en al haar moderne interpretaties) en zelfs maar een klein stukje poëzie te schrijven.

Laten we samen een eerbetoon maken aan poëzie en onze wereld!

 

Met de steun van de Nationale Loterij en haar spelers.