Charles Ducal blikt terug op twee jaar Dichterschap des Vaderlands

Deze vrijdag 4 maart sluit de literair-muzikale tournee “Bewoond door iets groters” af in Vrijstaat O., met zicht op de Noordzee. Deze voorstelling, die door het publiek bijzonder enthousiast werd onthaald, houdt halt bij twee jaar Dichter des Vaderlands. Met Charles Ducal, Laurence Vielle, Jokke Schreurs en Filip Jordens.

 

Begin 2016 gaf Charles Ducal de fakkel van Dichter des Vaderlands door aan zijn Franstalige collega Laurence Vielle. In de literaire en muzikale voorstelling “Bewoond door iets groters” blikt Ducal terug op twee drukke en inspirerende jaren dat hij met deze titel door het land trok. Ducal vertelt over verrassende ontmoetingen, verwachte tegenstand en onverwachte ontroering die hem overkwamen. En natuurlijk brengt hij met verve zijn heldere en toegankelijke verzen die uitdrukking geven aan zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. De thema’s die hij aanraakt (de angst niet mee te kunnen, de kracht van onze stem, oorlog, de rol van onderwijs, …) leggen kruisverbanden tussen aangrijpende persoonlijke invalshoeken en maatschappelijk onrecht. Muzikanten Jokke Schreurs en Filip Jordens brengen gedichten van Ducal op muziek. Ducal neemt in zijn zog zijn kersverse opvolgster mee, de heerlijke Laurence Vielle. Zo is ook die andere kant van dit prachtige Belgenland vertegenwoordigd.

 

PRAKTISCH:
Vrijdag 4 maart 2015, 20u
Vrijstaat O., Zeedijk 10, Oostende

Klik hier om uw tickets (9 EUR) te boeken.

‘Bewoond door iets groters’ is een productie van VONK & Zonen i.s.m. Poëziecentrum en met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.