Charles Ducal en Laurence Vielle steunen jonge metselaars in Ath met poëziebundel en -tentoonstelling

De leerlingen van het zesde beroeps, afdeling Bouw, van het ITL van Ath en hun leraar Frans, Olivier Planckaert, stelden zich een dubbel objectief: een dichtbundel maken die poëzie en fotografie verbindt en een fototentoonstelling, onder de titel Le temps d’un instant / Tijd in een ogenblik. Uitstekende vakmannen geworden op het terrein van hun beroep, hebben deze jongens ook recht ingewijd te worden op het terrein van de cultuur, vindt hun leraar. «Ik geloof honderd procent in hen en wil dit project met hen tot een goed einde brengen», aldus mijnheer Planckaert.

 

Op vrijdag 22 april 2016 stellen de auteurs het resultaat van hun arbeid voor. Waarom zouden jonge metselaars zich alleen met hun handen en hun truwelen mogen uiten? Deze andere weg is zeker geen makkelijke voor hen, maar ze hebben er zich met volle overgave op begeven. Is het trouwens niet de taak van de school en haar leerkrachten begraven talenten van de jongeren op te delven en ze de kans te geven zich te ontwikkelen?

 

De Maçons de Sable hebben zich voor dit avontuur omringd met een uitgelezen equipe. Zij kregen raad van Colette Nys-Mazure, literaire meter van het project, van fotografen Vincenzo Chiavetta en Alain Ceysens, van Jacky Legge van het Maison de la Culture Doornik, en van Charles Ducal, Dichter des Vaderlands van 2014 tot 2016 en momenteel Vlaams ambassadeur van zijn opvolgster, Laurence Vielle. Hij vertaalde de gedichten in de bundel en bezocht de school al in 2014 tijdens de boekvoorstelling van de eerste bundel van de leerlingen in Ath: Transparence, notre maison de vers. Ook Laurence Vielle zal aanwezig zijn op de boekpresentatie en vernissage van Le temps d’un instant.

 

 

Praktisch


datum: vrijdag 22 april 2016, om 18:15 uur
locatie: l’Institut Technique Libre – Site des Primevères, Rue André Delzenne, 41, 7800 Ath
toegang: gratis
meer info: olivierplanckaert@hotmail.com