Dichter des Vaderlands in de bib van Brugge: 31.01.19

Op Gedichtendag komt Dichter des Vaderlands Els Moors in Hoofdbibliotheek Biekorf voordragen uit eigen werk. Luitist Wim Maeseele zorgt voor de muzikale omkadering.

Het debuut van Els MoorsEr hangt een hoge lucht boven ons uit 2006, werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en won de Herman de Coninckprijs voor beste debuut. Na een roman Het verlangen naar een eiland (2008) en een verhalenbundel Vliegtijd (2010) publiceerde ze in 2013 haar tweede dichtbundel Liederen van een kapseizend paard, goed voor de J.C. Bloem-poëzieprijs 2015 en de Prijs Letterkunde van de provincie West-Vlaanderen en vertalingen naar het Frans en het Duits.

In haar poëzie focust Els Moors op de absurde details en bevreemdende logica van het dagelijkse leven. Zo bezorgt ze de lezer een nieuw, vaak vrolijk en absurd, perspectief op heel herkenbare dingen. Zowel in toon als in thematiek zorgt ze ervoor dat zwaarte en lichtheid binnen haar bundels mooi in balans blijven.

Els Moors (Poperinge, 1976) woont en werkt in Brussel. Ze is docent Creative Writing, redacteur van literair tijdschrift nY en maakt als dichter deel uit van het ambitieuze, Europese poëzieproject Versopolis. In 2018 volgde ze de Franstalige Laurence Vielle op als Dichter des Vaderlands. Samen ondernamen ze een zoektocht naar het poëtische midden van België. Met dit project willen ze de kloof tussen de verschillende taalgemeenschappen samen overbruggen.

De Brugse luitist Wim Maeseele voorziet onze Gedichtendag van muziek. Zijn repertoire omvat muziek van de middeleeuwen tot de barok, vaak in combinatie met hedendaagse composities. Hij concerteert wereldwijd als solist en met gerenommeerde ensembles als Capriccio Stravagante en La Fenice. Hij was eerder al te gast op het MA-festival en is de vaste luitist van het Barokorkest B’Rock. In het Conservatorium van Brugge leidt hij een bloeiende luitklas en is docent luit aan de Hogeschool Gent.

Met dank aan de Nationale Loterij en haar Spelers.
Met de steun van het Cultureel Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse en Franse Gemeenschap.

praktische info:

datum: Donderdag 31 januari 2019, 12:30 – 13:15 uur
locatie: Hoofdbibliotheek Biekorf (leeszaal) | Kuipersstraat 3, 8000 Brugge
toegang: € 5 / € 2 (Studenten) / Gratis (Vrienden Biekorf)
reserveren: Online of via 050 47 24 10