Els Moors op schrijfresidentie in het Zoniënwoud

Van 18/06 tot en met 1/07 en van 16/07 tot en met 29/07 gaat Dichter des Vaderlands Els Moors op schrijfresidentie in het hart van het Zoniënwoud, in het kasteel van Groenendaal (Hoeilaart). Wil je samen met haar Ruusbroec achterna of leg je graag je eigen bosgedichten aan haar voor? Dat kan! Elke woensdag tijdens haar verblijf (20/06, 27/06, 18/07 en 25/07) van 10 tot 17 uur kan je bij haar op audiëntie. Zo’n bezoek vraag je aan door een privébericht te sturen naar de Facebookpagina van Dichter des Vaderlands, of door een mail te sturen naar contact@poeziecentrum.be.

Dirk Elst & Els Moors

Maar het eindigt niet bij die schrijfresidentie voor de Dichter des Vaderlands.
Schrijver/ muzikant Dirk Elst vergezelt haar tijdens mystieke boswandelingen en vangt het bos in geluiden. Zijn veldopnames dienen ter inspiratie voor de gedichten. Meer nog, de opnames vormen een soundtrack bij de onbestaande film over de residentie van Els. Het woud zelf wordt als het ware een derde muzikant in de gelegenheidsband van Els Moors en Dirk Elst. Tijdens de ‘Dag van het Zoniënwoud’ in de Week van het Bos kunnen bezoekers dit bosorkest live aan het werk zien. De soundtrack van Dirk wordt verwerkt in een geluidenparcours voor bezoekers van het bos: gratis digitaal in het Nederlands, Frans en Engels aangeboden en uitgestippeld op een wandelkaart. Haltes in de route en hoofdstukken in het luisterspel zijn minstens de vier Vlaamse poorten van het woud: Middenhut, Jezus-Eik, Tervuren & Groenendaal.

Tijdens een Roue des Poètes, een circulaire wandeling met vijf haltes, kunnen wandelaars in groepjes een selectie Belgische (Franstalige en Nederlandstalige) dichters aan het werk horen. Ook de bosgedichten als resultaat van de residentie van Els worden dan feestelijk aan het publiek voorgesteld in een gelegenheidsuitgave.

Het luisterspel gaat op zijn beurt in dialoog met de natuurinstallaties die visueel kunstenaar Kristof Morel maakt in samenwerking met Horizon+.

‘Dag van het Zoniënwoud’ (21 oktober) valt midden in Mysterieuze Bossen 2018, een initiatief van Horizon+ en Toerisme Vlaams Brabant, dat plaatsvindt van begin oktober tot eind november.


Praktische info over de schrijfresidentie:

datum: 18/06 t.e.m. 1/07 & 16/07 t.e.m. 29/07
audiëntie: 
20/06, 27/06, 18/07, 25/07
locatie:
 Kasteel van Groenendaal | Duboislaan 1, 1560 Hoeilaart


Een project van Dichter des Vaderlands en Poëziecentrum, in samenwerking met Horizon+ en Toerisme Vlaams Brabant.

Met de steun van Natuurinvest en Agentschap Natuur & Bos.

Dichter des Vaderlands is een organisatie van Poëziecentrum, VONK & Zonen, Maison de la Poésie de Namur, Maison de la Poésie d’Amay, fiEstival maelstrÖm, Midis de la Poésie, Poème 2, Jeugd & Poëzie en Passa Porta. Met dank aan de Nationale Loterij en haar spelers. Met de steun van het Cultureel samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap en Franse gemeenschap.