Poëzie Publique: Leuven

De reeks Poëzie Publique, een nieuw format binnen het literaire project Dichter des Vaderlands, gaat voor het eerst door op 5 december 2018 in de universiteit van Leuven.

 

Els Moors vraagt aan poëziespecialisten om zich te buigen over hun favoriete gedichten, en deze teksten samen voor publiek onder de loep te nemen. In deze eerste sessie nodigt prof. dr. Dirk De Geest de Dichter des Vaderlands uit in de aula van de Universiteit Leuven. Els gaat met de prof in gesprek over de poëzie in zijn leven, en nodigt hem uit om een favoriet gedicht te belichten voor het publiek.

Kortom een poëzieles, toegankelijk voor iedereen, maar met een persoonlijke inslag. Een close reading voor publiek met aandacht voor het referentiekader en voor de historische context van het gedicht, waarbij het publiek ook vragen kan stellen.

Dirk De Geest nodigt op zijn beurt ook twee Belgische dichters uit om voor te dragen uit eigen werk in reactie op het gekozen gedicht: niemand minder dan Luuk Gruwez en voormalig Dichter des Vaderlands Charles Ducal!

PRAKTISCHE INFO:

datum: woensdag 5 december 2018, 20:00 – 21:30 uur
locatie: Lokaal MSI 01.08 | Erasmusplein 2, 3000 Leuven
toegang: gratis
Laat weten of je komt via Facebook!

 

Met dank aan de Nationale Loterij en haar spelers. Met de steun van het Cultureel Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse en de Waalse Gemeenschap.